Demonstratie tegen corona maatregelen in Hoorn

Hoorn – Een groep van ongeveer 50 demonstranten hebben woensdagavond rond 19:30 gedemonstreerd tegen alle corona maatregelen, zoals de mondkapjes, de ander halve (1,5m) meter en de vaccinaties.

De groep ging door de binnenstad met veel geluid en muziek en riep mensen om zich aan te sluiten. Ook werden er stickers en papieren uitgedeeld aan omstanders die stonden te kijken. Verschillende demonstranten uit Enkhuizen en Bovenkarspel waren ook aanwezig om te demonstreren. Dit vanwege dat Enkhuizen en Bovenkarspel volgens de demonstraten ”te nuchter” zijn en daarom is er besloten om op deze locaties voor zover bekend niet te gaan demonstreren en allemaal naar Hoorn te komen.

Onze fotograaf die aanwezig was om de demonstratie vast te leggen, sprak hier en daar mensen die het niet eens waren met deze actie groep. Zo riepen er enkele buurtbewoners ”Kom maar eens bij ons kijken in het ziekenhuis” en sommige ,mensen verklaarde hun gewoon voor gek.

“Het is heel erg om te zien dat sommige mensen zich niet aan de maatregelen willen houden” verteld een buurtbewoner die iemand kent die aan corona is overleden. De corona is al erg genoeg en dan zie je dit langs je huis lopen.”