Politie inval in Loods met gestolen goederen in Andijk

Andijk – De politie Noord-Holland heeft in samenwerking met de gemeente Medemblik en de douane een onderzoek ingesteld in drie units in een loods van een automobielbedrijf aan de Dijkweg. Ze hebben zich daarbij laten vergezellen door specialisten van de forensische opsporing, het landelijk informatiecentrum voertuigcriminaliteit en de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Het onderzoek was aanleiding om de loodsen onmiddellijk te sluiten op last van burgemeester Frank Streng van de gemeente Medemblik, waar Andijk onder valt. Inmiddels is één verdachte aangehouden in dit onderzoek, een 32-jarige man uit de gemeente Koggenland.

In de loods werden diverse onderdelen aangetroffen die afkomstig waren van gestolen voertuigen, onder meer motorblokken en onderdelen van minimaal vijf gestolen campers en busjes. Enkele onderdelen waren al op een andere auto gemonteerd. Verder werden in de loods drie gestolen boten aangetroffen, die herleid kunnen worden naar een gedupeerde eigenaar of verzekeringsmaatschappij.

Ook is een grote hoeveelheid gereedschap inbeslaggenomen wat gedeeltelijk kan worden teruggebracht naar een inbraak uit een bestelbusje in West-Friesland. Maar ook een gedeelte niet, de politie is op zoek naar de eigenaar van een gedeelte van het gereedschap

Ter vereffening van de schade is beslag gelegd op andere waardevolle voorwerpen uit de loods, waaronder meerdere voertuigen en twee waterscooters.

Meer informatie via de politie KLIK HIER